Peter en de Wolf

Gijs van Rhijn

Het muzikale sprookje Peter en de Wolf van Prokofjev wordt door cabaretier Gijs van Rhijn verteld en muzikaal vertolkt door de toppianisten Olga Karelova en Ronald Kedra. 

Iedereen die in het verhaal voorkomt wordt voorgesteld door bepaalde herkenbare muziek. Het vogeltje, de eend, de kat, opa, de wolf en ook Peter, de hoofdpersoon van het verhaal. De prachtige muziek en het verhaal van Peter, de lieve opa en de dieren rondom het huis zijn nog altijd zeer geliefd bij jong en oud.

Door de jaren heen zijn er verschillende versies ontwikkeld. Naast de originele uitvoeringen met een symfonieorkest en verteller, is het muziekstuk onder andere door Disney bewerkt in een tekenfilm (1946), poppenspel of theater. De muziek is verschillende keren bewerkt voor bijvoorbeeld piano. Gijs, Olga en Ronald gebruiken een speciale bewerking voor quatre main op piano.

Gijs van Rhijn is cabaretier (winnaar Leids cabaret fesival 2011) muziekleraar op een middelbare school en een zeer bevlogen en vriendelijk verteller, kinderen hangen aan zijn lippen.

Olga Karelova en Ronald Kedra vormen sinds 1993 een veelzijdig pianoduo, ze spelen werken uit alle denkbare stijlperioden. Olga en Ronald zijn beide afkomstig uit Rusland, in 2004 studeerden ze af aan het Conservatorium in Groningen met en een 9 ½ en een 10. In 2006 behaalden ze daarbovenop nog eens de “Master of Music” titel aan het Conservatorium in Den Haag . Ze worden gezien als een zeldzaam fenomeen, twee musici die tegelijkertijd op één piano of op twee spelen en die klinken “als één”, en er zijn weinig pianisten die hun werk zo in harmonie kunnen brengen.

Deze voorstelling is inclusief ranja, exclusief andere drankjes

Reserveren en meer info: www.posttheater.nl

www.gijsvanrhijn.nlGenre: theater
Leeftijd: 3 +

Dagen:
Zondag 23 oktober: 15:00

Locatie: Posttheater
Adres: Rosendaalsestraat 27, Arnhem

Entree: 8,00
Reserveren: via www.posttheater.nl