Over het Sprookjesfestival

In aanloop naar het Sprookjesfestival 2022 gaf Karin Terwisse de organisatie van het festival waar zij zich jaren met passie voor inzette, over aan Elke Makowski. Hiermee gaf Karin zichzelf de ruimte om te focussen op andere projecten, zoals het jaarlijks terugkerende culturele festival in Arnhem; Sonsbeek theater Avenue.

Wie zijn we
Vanaf 2022 wort het Sprookjesfestival georganiseerd door Stichting Stagement Theaterproducties. Een klein maar slagvaardig team aan professionals uit de cultuursector ondersteund door vrijwilligers, zet zich met diverse samenwerkingspartners uit de regio in voor een provincie-breed festival met Arnhem en Nijmegen als uitvalsbasis.

Wat doen we
We presenteren tijdens het festival sprookjes in de breedste zin van het woord. Dit doen we door een divers programma aan voorstellingen, workshops, films, speurtochten en activiteiten samen te stellen, die een gevarieerd publiek aanspreken. Sprookjesfestival is niet alleen in het centrum, maar ook in de wijken en parken van Arnhem ten vinden. Verder zijn er voorstellingen en activiteiten in Nijmegen, Oosterbeek, Velp en Doornenburg. We bieden jong talent en gevestigde namen een podium, en verbinden we bewoners, ondernemers en culturele makers op een sprookjesachtige manier met elkaar.

Vrijwilligers gezocht
Wil jij ons vrijwilligersteam komen versterken? We zijn altijd geholpen met ondersteuning op het gebied van:

  • Logistiek & Distributie
  • Begeleiding van de cast
  • Hulp tijdens voorstellingen

Stuur een mailtje naar info@sprookjesfestival.nl, en wie weet sta jij aankomende editie mee te helpen om het kabouterdorp in de Stijle Tuin in te richten (om maar wat te noemen)!

De kleine lettertjes: We kunnen geen (reiskosten)vergoeding bieden en we verwachten van onze vrijwilligers een geldige VOG. Je komt in een warm terecht en mag met kabouters werken. Gedurende het Sprookjesfestival mag je je Fee, Tovenaar, Heks of ieder andere soort sprookjesfiguur die jij maar wilt, noemen. Daarbij wordt je door Prins Flip Flierenfluiter benoemd tot Ridder in de orde van de SprookjesClub.