TIPS

Er is weer flink wat te beleven dit Sprookjesfestival! Maar waar begin je je bezoek? Hier ben je aan het juiste adres. We helpen je graag een handje met de onderstaande lijstjes, zodat jouw bezoek aan het Sprookjesfestival goed kan starten!

PER DAG
Bekijk hier wat er deze herfstvakantie tijdens het Sprookjesfestival te doen is op:

MAANDAG 24 OKTOBER

Noord

Centrum

Zuid

 • Woon je in (de buurt van) Malburgen? Kom naar de SprookjesKaravaan! Op maandag de 24ste staan we met de SprookjesKaravaan bij de Drieslag, bij slecht weer verhuizen we naar MFC De Spil. Doe mee! Je kunt prachtige maskers leren maken, een theaterworkshop volgen, er worden allerlei sprookjes in verschillende talen voorgelezen én er is een superleuke voorstelling te zien; Het Oefenbal. Toegang & meedoen is gratis! Lees hier meer

Kastelen

DINSDAG 25 OKTOBER

Arnhem Noord

Arnhem Centrum

Arnhem Zuid

 • Woon je in (de buurt van) Schuytgraaf? Kom naar de SprookjesKaravaan! Op dinsdag staan we met de SprookjesKaravaan op winkelcentrum Schuytgraaf, bij slecht weer verhuizen we naar MFC De Omnibus. Doe mee! Je kunt maskers maken, een theaterworkshop volgen, er worden allerlei sprookjes in verschillende talen voorgelezen én er is een superleuke voorstelling te zien; Het Oefenbal. Toegang & meedoen is gratis! Lees hier meer

WOENSDAG 26 OKTOBER

Arnhem Noord

Arnhem Centrum

Klarendal

 • Bij de peuterworkshop (2+, €8,-) van Dansen bij Versteegh Kids ga je helpen om alle sprookjesfiguren uit te nodigen voor het Sprookjesbal. De slapende kabouters worden wakker gemaakt, de verstopte elfjes moeten worden gezocht en nog veel meer. We sluiten natuurlijk af met een feestje. 
 • Bij de kinderworkshop (4+, €10,-) van Dansen bij Versteegh Kids maak je je klaar voor het gemaskeerde bal. Ieder sprookjesfiguur maakt zijn/haar eigen masker en samen studeren jullie een sprookjesdans in, die je aan het einde van de workshop mag laten zien aan je ouders/verzorgers.
 • In de Historische Kelders zie je om 14.00 en 15.30 uur een klassiek Chinees sprookje van Schimmentheater Schone Schijn (5+, €5,-). Ma Liang en zijn toverpenseel gaat over een arme jongen die heel graag wil leren schilderen. Met zijn toverpenseel schildert hij zelfs een vliegende draak! Het sprookje wordt live op de piano begeleid met traditionele Chinese volksmuziek. Reserveren: ppvanderheide@hotmail.com, ter plekke graag contant en gepast betalen.
 • Nif, Naf en Noef trekken de wijde wereld in. Al snel wordt het herfst en ze besluiten ieder een huisje te bouwen. Wie bouwt het sterkste huis? In de sfeervolle en muzikale voorstelling De drie biggetjes (3+, v.a. €9,-) van Poppentheater Koekla in Theater de Leeuw kom je erachter. 
 • Filip en Fiona willen het beste sprookje ooit bouwen. Gelukkig hebben ze een boek waarin precies staat omschreven hoe je dat doet. Wat daar in staat, en of ze tot het beste sprookje ooit bouwen? Je zit het om 11.00 uur en 13.00 uur in de voorstelling Ridder Ridder (4+, €9,50) in het Posttheater!
 • Ben je dol op knutselen? Mooi! Trek je prinsessenjurk, ridder- of prinsenpak aan en kom je eigen schatkist maken! In het Naaicafé Arnhem ga je aan de slag met glitters, diamanten, roosjes en nog veel meer moois (4+, €12.50). Reserveren is gewenst en kan door te mailen naar info@hetnaaicafe.nl

Arnhem Zuid

 • Woon je in (de buurt van) Winkelcentrum Kronenburg? Kom naar de SprookjesKaravaan! Op woensdag staan we met de SprookjesKaravaan bij Rozet op winkelcentrum Kronenburg. Kom kijken en Doe mee! Je kunt maskers maken, een theaterworkshop volgen, er worden allerlei sprookjes in verschillende talen voorgelezen én er is een superleuke voorstelling te zien; Het Oefenbal. Toegang & meedoen is gratis! Lees hier meer.

Oosterbeek/Velp/Doornenburg

DONDERDAG 27 OKTOBER

Noord

Klarendal/ Geitenkamp

Centrum

 • Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur speelt NachtTheater hun voorstelling Pakketje Verkeerdt (3+, €3,-) bij kinderwinkel Touts Petits op de kerkstraat. Komt dat zien!!
 • Toe aan een welverdiende break? Bij deze deelnemende horeca en winkels kun je terecht voor een Sprookjesachtig hapje en een drankje!
 • Wil je lekker naar een sprookjesachtige film? Bij Focus Filmtheater draait om 10:45 uur de film Met je hoofd in de wolken (4+, entree €5,-)
 • Dans samen met je broertje, mama, vriendje of oppas of familie op het spetterende Introdansbal en …waan je in de feestelijke wereld van Introdans! Introdans tovert op donderdag om 13.00 uur en om 14.30 uur haar Studiotheater om tot heuse balzaal en organiseert een echt Introdansfeest waarvoor jij bent uitgenodigd. Kom ook!
 • Loop je door de Arnhemse binnenstad, dan kán het zijn dat je in een straattheateract terecht komt! Op straat ontdek je hoe de sprookjesfiguren zich klaar maken voor het Sprookjesbal.
 • In de Historische Kelders zie je om 14.00 en 15.30 uur een klassiek Chinees sprookje van Schimmentheater Schone Schijn (5+, €5,-). Ma Liang en zijn toverpenseel gaat over een arme jongen die heel graag wil leren schilderen. Met zijn toverpenseel schildert hij zelfs een vliegende draak! Het sprookje wordt live op de piano begeleid met traditionele Chinese volksmuziek. Reserveren: ppvanderheide@hotmail.com, ter plekke graag contant en gepast betalen.

 

VRIJDAG 28 OKTOBER

Arnhem Noord

Arnhem Centrum 

Velp/ Rozendael/ Doornenburg

ZATERDAG 29 OKTOBER

Arnhem Noord

 • Om 13.30 & 16.00 uur kun je gaan kijken naar de voorstelling Dik Prinsesje Zoekt Prins (5+, v.a. €5,-) in de Archicolourzaal van het Watermuseum. De voorstelling duurt ongeveer 25 minuten.
 • Om 11.30, 13.00 & 14.30 uur ben je welkom op Kasteel Zypendaal voor de interactieve voorstelling Professor Bombasticus (3+, v.a. €3,-). Met zijn Magisch Laboratorium van de Geschiedenis komt de professor naar Arnhem voor kindertheater met hoogstaande techniek: hij maakt zijn goedgelovige publiek onzichtbaar en laat ze door muren lopen. Kom je ook?
 • Met de kleintjes (0+) kun je naar de Steile Tuin in park Sonsbeek, om samen te genieten van de kabouters en het kabouterdorp in de KaboutertuinToegang is gratis.
 • Op het pleintje beneden in de Steile Tuin kun je Poffertjes Lovertjes (€4,-) en Otto de Ballonvliegenier (€5,-) vinden en een glittertattoo of hairfeather (€3,50) laten plaatsen.
 • Stel je eens voor: je trekt jouw mooiste sarong aan of je gebatikte pak en jij bent klaar om als Indonesische prins of prinses naar het sprookjesbal te gaan. Met een sprookjesachtig masker dans je daar de sterren van de hemel. In de workshop Indonesische Maskers maken bij museum Bronbeek ga je aan de slag met natuurlijke materialen zoals klei en de prachtigste veren en bloemen om jouw eigen Indonesische masker te maken. En die doe je dan zondag natuurlijk op naar het Sprookjesbal!
 • Loop daarna in je drakenpak of prinsessenjurk (of gewoon lekker als jezelf) door naar het Watermuseum (entree v.a. €8,-), hier kunnen de jongere kinderen (4+) een toverdrankje brouwen en de oudere kinderen (8+) proberen om de escaperoom te kraken.
 • In de Molenplaats is om 11.00, 13.00, 14.30 & om 16.00 uur de voorstelling Circus Royal (4+, €5,-) van Troeftheater te zien. Samen met de kinderen wordt er een raadsel onthuld, er wordt een spannend verhaal verteld en er worden liedjes gespeeld en gezongen. De voorstelling eindigt met een spectaculair optreden van een bijzondere circusartiest. Komt dat zien!

Arnhem Centrum 

 • Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur speelt NachtTheater hun bijzondere voorstelling Pakketje Verkeerdt (3+, €3,-) bij kinderwinkel Touts Petits op de kerkstraat. Komt dat zeker even zien!!
 • Toe aan een welverdiende break? Bij deze deelnemende horeca en winkels kun je terecht voor een Sprookjesachtig hapje en een drankje.
 • Wil je naar een sprookjesachtige film? Bij Focus Filmtheater draait om 13.15 uur de film Met je hoofd in de wolken (4+, entree €5,-).
 • Om 13.00 & 16.00 uur kun je in het Stadstheater kijken naar Assepoester de Musical (4+, €25,-). Trek je mooiste sprookjesjurk aan, zak achterover in de prachtige theaterzaal en geniet van deze klassieker!
 • Bij Insteken en Aanhaken op de Klarestraat 12 (in het straatje naast de Duitse Bakker) kun je alleen vandaag nog gratis maskers maken. Gebruik je fantasie, kleurtjes en glitters en maak dat masker voor het Sprookjesbal van zondag!
 • Loop je door de Arnhemse binnenstad, dan kán het zijn dat je in een straattheateract terecht komt! Op straat ontdek je hoe de sprookjesfiguren zich klaar maken voor het Sprookjesbal.
 • In de Historische Kelders zie je om 14.00 en 15.30 uur een klassiek Chinees sprookje van Schimmentheater Schone Schijn (5+, €5,-). Ma Liang en zijn toverpenseel gaat over een arme jongen die heel graag wil leren schilderen. Met zijn toverpenseel schildert hij zelfs een vliegende draak! Het sprookje wordt live op de piano begeleid met traditionele Chinese volksmuziek. Reserveren: ppvanderheide@hotmail.com, ter plekke graag contant en gepast betalen.

ZONDAG 30 OKTOBER

​Vandaag staat uiteraart in het teken van het Sprookjesbal in de Eusebiuskerk dat om 14.22 uur zal beginnen!

Wat je kunt verwachten van het Sprookjesbal?

 • Dans, zang, gezelligheid, muziek, knutselen; kortom één groot feest!
 • Meet & Greet met de Prinsen en Prinsessenclub.
 • Ga op de foto met je favo Prins of Prinses, voor €2,- krijg je een polaroid mee voor thuis!
 • Leer het Sprookjesbal lied van de Prinsen en Prinsessen.
 • Toverfee Reinie Rijn van de SprookjesKaravaan is er ook!
 • Otto de Ballonvliegenier is er.
 • Je kunt poffertjes halen bij poffertjeskraam PoffertjesLovertjes.
 • Laat een hairfeather of glittertattoo plaatsen.
 • Toegang is gratis!

Hou je niet zo van een Sprookjesbal? Dan zijn deze activiteiten op zondag zeker de moeite waard!

Arnhem 

 • In het Posttheater kun je om 15.00 uur naar De Vliegende Hollander (7+, v.a. €11,25) van Ida van Dril. Een spannende en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards. Voor iedereen die nog niet weet dat bang zijn helemaal niet eng hoeft te zijn.
 • Zin in een sprookjesachtige film? In Focus draait om 10.45 uur Met je Hoofd in de Wolken (4+, €5,-) en om 14.00 uur de verfilming van Roald Dahl's Gruwelijk Rijmen (6+, €7,50), leuk voor alle leeftijden en even hilarisch als poëtisch, vol ondeugende twists en verrassende ontknopingen.
 • Bij museum Bronbeek ga je aan de slag met natuurlijke materialen zoals klei en de prachtigste veren en bloemen om jouw eigen Indonesische masker te makenToegang is gratis!
 • In de spannende familievoorstelling Niemand Weet, Niemand Weet (4+, v.a. €8,50) van Danstheater LethDansant in het Stadstheater, hebben de lakeien van de koningin jullie hulp hard nodig om uit te vinden hoe dat vreemde mannetje dat goud kan spinnen van stro nou toch heet.

Nijmegen