.
 
 
              

De Koe van de Klucht

Opera Dolleboelja

(van de Klucht van de Koe)

In deze familievoorstelling wordt het bekende verhaal van Bredero door andere ogen bekeken. De koe uit de Klucht van de Koe is niet zomaar een wandelend stuk vlees. In het begin van de lente huppelt onze koe, ze heet Moe, uitgelaten door het weiland. Koe Moe maakt kennis met stier Boe, maar die staat wel in de andere wei. Samen dromen ze van een heel nieuw leven. Als Moe wordt meegenomen om te worden verkocht bij de slager in de stad, is Boe ten einde raad. Misschien dat vriend reiger Rogier kan helpen, maar hoe? Wie trekt zich het lot aan van Moe? Zijn de mensen dan echt zo wreed? 

Een opera met prachtige klassieke muziek uit de afgelopen 400 jaar. Er wordt niet alleen gezongen, maar ook verteld en gedicht in de stijl van Gerbrant Adriaensz. Bredero. Het kan verkeren, ook voor een koe!

 

De Koe van de Klucht werd gemaakt in opdracht van het Grachtenfestival Amsterdam. Na haar succesvolle première is deze bejubelde voorstelling nu te zien tijdens het Sprookjesfestival 2018.

Opera Dolleboelja werd opgericht in 2009 en wordt geleid door creatief duizendpoot Ron Vervuurt. De missie is het genre opera toegankelijk maken voor een breed publiek met nieuwe verhalen en bekende klassieke muziek.

  • Ron Vervuurt, spel en zang 
  • Tenar van Kooten Niekerk, spel en zang of
  • Tineke Roseboom, spel en zang
  • Sebastiaan Oosthout, spel en piano

 

 

 Genre: muziek
Leeftijd: 4 +

Dagen:
Donderdag 18 oktober: 13:00 en 15:30 uur
Vrijdag 19 oktober: 11:00 en 14:30 uur

Locatie: On Y Danse
Adres: Cronjestraat 5, Arnhem

Duur: 45 minuten
Entree: 6,50 euro
Koop uw kaartjes alvast online, zie hierboven. Mits niet uitverkocht is er ook kaartverkoop aan de deur.