Hans en Grietje

Phion - Houtblaaskwintet met twee acteurs

Wat een vrolijk familieconcert! Vijf houtblazers van Phion en twee acteurs vertellen het beroemde sprookje van Hans en Grietje. Een spannend verhaal vol bekende kinderliedjes en volkswijsjes. En alle kinderen mogen meezingen en dansen. Een heerlijke middag voor jong en oud, met projecties van kunstenares Cynthia Borst.

Een feest vol fantasie en verbeelding voor jong en oud. Wie heeft er als kind niet gegriezeld bij de gedachte aan de boze heks, nagels gebeten van spanning of Hans en Grietje de weg naar huis wel zouden vinden of gedroomd van een huis van snoep? Het familieconcert Hans en Grietje is gebaseerd op de opera Hänsel und Gretel van de Duitse componist Humperdinck.

Met diverse kinderliedjes en herkenbare volkswijsjes zingen en vertellen Hans en Grietje, samen met vijf houtblazers, over hun avonturen in het grote bos. Alle kinderen mogen meezingen en dansen op de vrolijke klanken van fluit, hobo, klarinet, fagot en hoorn! Met de levensgrote projecties van kunstenares Cynthia Borst komt de sprookjeswereld helemaal tot leven. En soms zelfs zo dichtbij, dat je het bijna aan kunt raken…

Een samenwerking van de Nederlandse Reisopera, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion.
Onderdeel van:
Phion Keuzeseries 3+

Credits:
Anne Slothouwer regie Jibbe Willems tekst  Cynthia Borst decor/enscenering
Phion Houtblazers ensemble Nederlandse Reisopera opera

 Leeftijd: 4 +

Dagen:
Zaterdag 17 oktober: 15:00 uur

Locatie: De Vereeniging
Adres: Keizer Karelplein 2D, 6511 NC Nijmegen

Entree: €10,-
Reserveren via de website van Stadsschouwburg Nijmegen
Reserveren: Kaarten bestellen vanaf 27 augustus