.
 .
              

Sprookjescircus

Compagnie Nicole et Martin

Een echt sprookjescircus uit Zwitserland strijkt 9 dagen neer in Sonsbeek Park!

Tickets zijn beschikbaar! Klik op de knop tickets en kijk even goed naar welke voorstelling je wilt gaan.

De nomadische karavaan van Nicole & Martin komt naar het Sprookjesfestival! Al 22 jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent. Ze hebben hun eigen theater dus altijd bij zich en wonen op de plek waar ze spelen. Hun publiek  betoveren ze met een wervelende mix van theater, muziek en een flinke scheut acrobatiek. Tijdloze sprookjes vormen het gouden hart van hun shows – voor iedereen vanaf 4 jaar.
Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. De gebroeders Grimm verzamelden er vele op papier in de 19e eeuw. Sinds 2005 worden deze diepe verhalen gerekend tot het UNESCO werelderfgoed. Nicole & Martin brengen ze op een manier die je zelden ziet: gloedvol, behendig, met humor en met heel veel liefde.

Van de Visser en zijn Vrouw
Dit sprookje spelen Nicole et Martin al sinds hun allereerste tournee door Europa, in vele talen, omdat het zo’n krachtig en tijdloos verhaal is. Je kent het vast, over een visser met een vrouw die nooit tevreden is. Nicole & Martin maakten er een magische voorstelling over, met een almaar woestere zee, een ijverige ober en natuurlijk vrouwtje Ilsebil die telkens weer iets anders wil. Een sprookje over jezelf trouw durven blijven met veel hilarisch kunst- en vliegwerk!

Het meisje
Een minder bekend, maar hartverwarmend sprookje van de gebroeders Grimm. Een verhaal over winnen en verliezen, zelfvertrouwen en warme liefde. Door een misverstand belooft een molenaar zijn lieve dochter aan de duivel. Het meisje legt zich er niet bij neer en vindt manieren om tijd te winnen. Ze krijgt hulp van een engel, ontmoet een Koning en wordt zijn Koningin. Maar de duivel geeft het natuurlijk niet zomaar op... Hoe kunnen ze zich bevrijden uit zijn macht?

De Bremer Stadsmuzikanten
Hoe doe je dat: een verhaal spelen met zijn tweetjes waarin een ezel, een hond, een kat, een haan én een zwik rovers voorkomen? Nicole & Martin toveren hen allemaal tevoorschijn, met een beetje hulp van hun jongste zoon Sacha. Alle dieren zijn afgedankt door hun baas, dus besluiten ze om samen op weg te gaan naar Bremen om stadsmuzikant te worden. Maar eerst moeten ze nog langs een hol vol hebberige rovers in het bos… Een vrolijk sprookje vol muziek met een kleurrijke verrassing aan het eind!

Wassilissa
Deze herfst voor het eerst in Nederland te zien, deze nieuwste show over een van de bekendste Russische sprookjes, Wassilissa! Over een vlijtig meisje dat belandt bij een nare stiefmoeder en twee jaloerse stiefzussen. Maar alleen is Wassilissa niet: vlak voordat haar eigen moeder stierf, kreeg zij van haar een bijzondere pop. Deze pop helpt Wassilissa als ze de gevreesde heks Baba Jaga wordt gestuurd, om vuur te gaan halen, dat de heks bewaart in een schedel. Wassilissa is dapper en kijkt de vuurschedel recht in de ogen en dat zorgt ervoor dat ze weer behouden thuiskomt. Een sprookje dat de tijd op de staart trapt: wie of wat is goed voor ons of juist niet? Met niet veel meer dan een touwladder, een koperen ketel en ruisende kostuums nemen Nicole et Martin je mee in dit verhaal. Zelfs de tsaar en de tsarin doen mee!
 

U krijgt toegang met een coronatoegangsbewijs, dit is een vaccinatie-, test- of herstelbewijs. Toon bij de ingang een QRcode via de CoronaCheck-app of een print van deze QRcode, altijd in combinatie met een identiteitsbewijs. Vanaf 13 jaar is een coronatoegangsbewijs verplicht. Meer informatie over de CoronaCheck-app vindt u hier.
 

KLIK HIER voor de route naar deze locatie

Er is beperkte mogelijkheid tot kaartverkoop aan de deur (mits niet uitverkocht). Er is een pinautomaat aanwezig. Contante betaling is mogelijk maar wel zoveel mogelijk met gepast geld betalen dan. De kassa bij het circus is elke dag vanaf 13:00 uur geopend.

Het Sprookjescircus is rolstoeltoegankelijk. U kunt dus gewoon kaarten bestellen. Maar wilt u ons wel even per mail (info@sprookjesfestival.nl) doorgeven voor welke dag u hoeveel (rolstoel)kaarten heeft besteld en op welke naam? Dan kunnen wij hier rekening mee houden. Veel plezier bij de voorstelling!

Heb je de Gelrepas? Je kunt de kaartjes van je tegoed betalen én je kunt met korting naar het Sprookjescircus! Klik op de button van de Gelrepas voor informatie.

Hier zie je een filmpje van het opbouwen van de Witte Tent.Leeftijd: 4 +

Dagen:
Zaterdag 23 oktober: 14.30 uur De Bremer Stadsmuzikanten
Zondag 24 oktober: 14.30 uur De Bremer Stadsmuzikanten
Maandag 25 oktober: 14.30 uur De Bremer Stadsmuzikanten
Dinsdag 26 oktober: 14.30 uur Het meisje
Woensdag 27 oktober: 14.30 uur Het meisje
Donderdag 28 oktober: 14.30 uur Van de visser en zijn vrouw
Vrijdag 29 oktober: 14.30 uur Van de visser en zijn vrouw
Zaterdag 30 oktober: 14.30 uur Wassilissa
Zondag 31 oktober: 14.30 uur Wassilissa

Locatie: Sonsbeekpark, Basketbalveld
Adres: achter Stadsvilla Sonsbeek

Duur: 70 minuten
Entree: €16,50 volwassenen - €10,00 kinderen tm 12 jaar