.
 .
              

Plantenverhalen- Het oog in het bos

Annet Breure

Plantenverhalen - Het oog in het bos

In het bos zijn veel verhalen ontstaan: schimmige, griezelige, romantische en dramatische. Niet zomaar! Het bos is spannend, want er gebeurt van alles. Wist je dat er af en toe ook ogen te vinden zijn in het bos? Daarmee kun je in bossen over de hele wereld kijken en meebeleven wat daar gebeurt.

> Er was eens een hele grote boom die met zijn wortels tot diep in de aarde reikte, zo diep dat de draak die in het binnenste van de aarde slaapt een grote wortel van die boom als hoofdkussen gebruikte... (Japans verhaal over de ontembare Kiri boom waarvan een instrument wordt gemaakt... )

> Zou jij je geheim aan een boom vertellen? (een verhaal met keltische wortels over de vlier en het geheim van de koning)

> Diep, diep in het bos groeien de hoogste bomen, er was eens een meisje dat Araci heette. Ze klom zo hoog in die allerhoogste bomen dat ze op een heel dun takje stond, hoor je het kraken? zou dat wel goed gaan? (Een Braziliaans verhaal over Araci die middenin het bos in een waterlelie verandert) 

> Er waren eens een meisje en jongen die best vaak ruzie hadden, op een dag was het meisje Lila zo boos dat ze wegliep van huis, het bos in. De jongen Fran ging haar achterna maar het meisje liep zo pijlsnel dat hij haar niet kon inhalen... 

(een verhaal van de Kerokee-stam in Noord-Amerika over hoe de bosaardbeitjes op de wereld gekomen zijn)

KLIK HIER voor de route naar deze locatieLeeftijd: 4 +

Dagen:
Zondag 24 oktober: 14:00-14:30 en 15:00-15:30
Woensdag 27 oktober: 14:00-14:30 en 15:00-15:30
Zondag 31 oktober: 14:00-14:30 en 15:00-15:30

Locatie: Museum Het Valkhof
Adres: Kelfkensbos 59, Nijmegen

Duur: 30 min.
Entree: Museumticket (kinderen t/m 12 jaar gratis)
Reserveren: www.museumhetvalkhof.nl