.
 .
              

Draken en Deuntjes

Film

Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar. Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook ontmoeten we Eliette, een meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

‘Draken & Deuntjes’ bestaat uit volgende korte films:

• Draken en kant
Op een zonnige middag gaat een klein meisje op de thee bij haar vriendinnetjes. Maar ze zou veel liever willen vechten met haar zwaard. Ze gaat op zoek naar nieuwe speelkameraadjes…

• Drakenjacht
Twee jonge prinsen gaan op drakenjacht. Maar hun zusje mag niet mee. “Draken jagen is niet voor kleine meisjes”, zeggen ze. De kleine lieve prinses haalt haar schouders op en speelt rustig verder, maar wat er dan gebeurt…

• De nachtvrouw
Drie buffels en een vrouw wonen samen in één huis. Iedere avond voor het donker wordt, zijn ze allemaal thuis. Gordijnen dicht, gesloten ramen en deuren. Tot er één nacht een raam openblijft, wat zou er dan gebeuren?

• De eenhoorn
Op een dag wandelde de Kleine Koning door het bos van zijn koninkrijkje toen hij plotseling op een vreemd wezen stuitte: wit als sneeuw en razendsnel. De kleine koning wilde het vreemde wezen graag als huisdier. Een opdracht voor dappere ridder ‘Kleinvoet’. Helaas zonder resultaat. Totdat de Kleine Koningin het wezen mee naar het kasteel neemt. Maar het arme dier wordt ziek… Wat zou het weer beter kunnen maken?

• De wind in het riet
De 8-jarige Eliette woont in een land waar de koning muziek heeft verboden. Een troubadour uit het Oosten ziet hoe zijn instrumenten in beslag genomen worden. Hij ontmoet Eliette die in het geheim een fluit gesneden heeft uit wild riet. Eliette en de troubadour worden vrienden. Samen zullen zij ervoor zorgen dat het volk zich bevrijdt van de tirannie.

Arnaud Demuynck, Rémi Durin, Anaïs Sorrentino, Madina Iskhakova, Nicolas Liguori; Frankrijk/België 2017

KLIK HIER voor de route naar deze locatieLeeftijd: 5 +

Dagen:
Zaterdag 23 oktober: 13:00 uur
Maandag 25 oktober: 10:45 uur
Woensdag 27 oktober: 12:45 uur
Vrijdag 29 oktober: 10:45 uur + gratis activiteit vooraf: muziek maken!

Locatie: Focus Filmtheater
Adres: Audrey Hepburnplein 1, 6811 EH Arnhem

Duur: 62 minuten
Reserveren: Via www.focusarnhem.nl