.
 .
              

Dierenfabels

Vertelacademie

Dierenfabels

Aladin en de wonderlamp en Sinbad de zeeman zijn bekende verhalen van 1001 nacht. Maar er worden ook veel dierenfabels in verteld. Verhalen over dieren met menselijke trekjes met vaak ook een wijze les. De fabels worden verteld door vertellers van de Vertelacademie.

Kip en Krokodil zijn zussen verteld door Martin Bergsma

Als Kip op een dag in de waterspiegel van de rivier kijkt om te zien hoe mooi ze wel niet is, wordt ze gevangen door Krokodil. Krokodil wil haar opeten, maar dat kan echt niet volgens Kip, want ze zijn zussen. En zussen eten elkaar niet op.

De ezel en de os verteld door Ciska Bender

De os klaagt bij de ezel dat hij veel te hard moet werken. De ezel heeft medelijden en verzint een slim plannetje om de os te helpen. Heel lief, maar het plannetje heeft grote gevolgen voor de ezel!

Wie niet sterk is moet flink zijn verteld door Eelco van der Kooij

Een rups wordt uit zijn boom gejaagd en moet op zoek naar een nieuwe boom met heerlijke malse blaadjes. Het wordt een spannende tocht met een onverwacht einde.

Pandora verteld door Bernadet van der Veen

Pandora leeft alleen in een land vol gebroken dingen. Op een dag valt er een vogel uit de lucht. Vanaf dat moment begint Pandora's wereld op magische wijze te veranderen...

Foto: Alamy Stock Photo
 
KLIK HIER voor de route naar deze locatie

Let op: de locatie bevindt zich niet IN het Watermuseum maar in het gebouw ervoor. Barokzaal ligt aan de zijde van het grasveld.

 

 Leeftijd: 4 +

Dagen:
Zaterdag 30 oktober: 11:00 uur tot 16:00 uur

Locatie: Barokzaal
Adres: Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem

Duur: Ieder half uur een andere fabel.
Entree: €2,- deurverkoop en contant betalen.