SprookjesKaravaan

Sprookjesfestival

Over de SprookjesKaravaan
De SprookjesKaravaan is een bonte stoet aan sprookjesactiviteiten die verschillende Arnhemse wijken intrekt. Kom je bij de SprookjesKaravaan in jouw wijk langs? Dan is er van alles te doen! Je kunt prachtige maskers leren maken (i.s.m. Rozet), een theaterworkshop volgen, én er worden allerlei sprookjes in verschillende talen voorgelezen (i.s.m. Vrijwilligerscentrale Arnhem #meedoen)! En dat masker dat je tijdens de SprookjesKaravaan maakte? Dát neem je natuurlijk mee naar het Sprookjesbal op 30 oktober in de Eusebiuskerk! Ook is er de spannende voorstelling Het Oefenbal, die je niet wilt missen. Want theater in je eigen wijk, hoe vaak komt dat nou voor?! De activiteiten tijdens de SprookjesKaravaan vinden op verschillende momenten plaats, dus kom langs en laat je verrassen! Toegang is gratis.


Over voorstelling Het Oefenbal
Het grote paleis organiseert het Sprookjesbal voor de Hertog van Gelre. Voor dat bal wil de hoofdlakei eigenlijk een keertje iets anders dan vioolmuziek, oesters en de wals. De lakeien Eus en Bius worden de wijken van Arnhem in gestuurd om aan wijkbewoners te vragen hoe zij feest vieren. Hoe ziet een feestje eruit? Wat is nou echt feestmuziek? En wat eet je graag op een feest? Eus en Bius worden tijdens hun wijkbezoek verstoord door toverfee Rijnie Rijn, die in de ogen van de lakeien niet sprookjesachtig genoeg is om naar het Sprookjesbal te komen. Rijn heeft een slim plannetje om van dat Sprookjesbal het meest saaie feest ooit te maken...

De voorstelling Het Oefenbal speelt drie keer per dag en duurt ongeveer 20 minuten. De voorstelling is gemaakt door wijkbewoners uit de wijken Malburgen, Geitenkamp, Het Broek en Presikhaaf.
Regie en projectleiding: Joris Christ.
Afwisselende spelersgroep voorstelling Het Oefenbal: Anita, Esther, Kai, Kathrine, Rik en Saar.

De SprookjesKaravaan is hier te zien:Leeftijd: 5 +

Dagen:
Maandag 24 oktober: 13.30u-16.30u
Dinsdag 25 oktober: 13.30u-16.30u
Woensdag 26 oktober: 13.30u-16.30u
Donderdag 27 oktober: 13.30u-16.30u
Vrijdag 28 oktober: 13.30u-16.30u

Locatie: Eusebiuskerk
Adres: Kerkplein 1, Arnhem

Duur: Doorlopend
Entree: GRATIS