De Indische waterlelies

Danstheater LethDansant

Over de Indische Waterlelies
Ergens in de jungle ligt een mooie vijver, waar alle dieren uit komen drinken. Bij volle maan komt altijd de maangodin met haar sterren naar beneden, om op de vijver te dansen. Maar elke nacht verschijnt daar een tovenaar, om met zijn mooie stem iedereen te betoveren die hem hoort. De tovenaar voelt zich eenzaam en vangt iedereen met zijn gezang, zodat hij niet alleen is. Gelukkig heeft de maangodin de toverkracht van de maan. Daarom kan de tovenaar haar en de sterren niet vangen. Op een nacht, wanneer het bijna dag wordt en de maan langzaam verdwijnt, vertrekken de maangodin en de sterren weer naar de hemel. Maar drie ondeugende sterren willen zo graag door dansen op de vijver, dat ze stiekem terug gaan. Terwijl zij dansen is de maan met haar beschermende toverkracht verdwenen. En dan verschijnt de tovenaar. Hij tilt zijn armen op en begint te zingen met zijn betoverende stem. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt met subsidie van de gemeente Arnhem.

Over LethDansant
Met Danstheater LethDansant maakt choreograaf en theatermaker Steffie van Leth klassieke-balletvoorstellingen voor theaters, kastelen en festivals. Het zijn voorstellingen voor de hele familie (4+) en naar klassiek ballet vertaalde sprookjes. Met haar voorstellingen geeft zij haar publiek een moment om op te gaan in een sprookje, gevuld met magische kostuums en theaterlicht. De sprookjes hebben altijd een moraal en de voorstellingen worden gedragen op klassieke muziek van de grote componisten. Hierdoor worden de voorstellingen van Danstheater LethDansant ook veelal ervaren als educatief.

Workshop van LethDansant
Op vrijdag 20 oktober geeft choreograaf Steffie van LethDansant een workshop dans in Theater het Hof in Arnhem!Leeftijd: 4 +

Dagen:
Zaterdag 21 oktober: 11:00 uur en 13:30 uur

Locatie: Theater het Hof
Adres: Boekhorstenstraat 58, 6828 DV Arnhem

Duur: 60 minuten
Entree: kind €7,50 en volw. €10,00
Reserveren: Reserveren via