De Dansende Kraanvogel

Schimmentheater Schone Schijn

Over de Dansende Kraanvogel
Het betekenisvolle Chinese sprookje ‘De dansende kraanvogel’ wordt opgevoerd in een bewerking voor schimmentheater. In het sprookje komt een op de muur getekende kraanvogel tot leven! De vogel gaat tot verbazing van jong en oud dansen. De voorstelling vindt plaats in een ‘ambiance chinoise’ met Chinese muziek en rode lantaarns. Het spel wordt live op piano begeleid.

Schimmenspel: Piet van der Heide
Pianobegeleiding: Pleuni van der Heide

Let op: Deze voorstelling is te zien in de Archicolorzaal van het Watermuseum. Om deze te kunnen betreden ga je niet langs de balie van het Watermuseum, maar via de noodtrap. Daar kun je een bord vinden met meer informatie.

Schimmentheater Schone Schijn  
Dit theaterduo is met recht al jaren een vast begrip op het Sprookjesfestival. Hun sprookjesachtige verhalen komen tot leven zodra de lichten in de zaal uitgaan. De schimmen die te zien zijn, roepen een magische sfeer op die veel aan de eigen verbeelding over laat en ruimte biedt tot invulling vanuit je eigen belevingswereld. Dit maakt de voorstellingen van Schimmentheater Schone Schijn uitermate geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en hun (groot)ouders. 

Watermuseum
Het Watermuseum is gelegen aan de rand van Sonsbeekpark in Arnhem. Je kunt hier tijdens het Sprookjesfestival niet alleen deze indrukwekkende voorstelling zien, maar ook helpen om het Kaboutermysterie op te lossen. Doe mee!Leeftijd: 4 +

Dagen:
Woensdag 18 oktober: 14:00 en 15:30 uur
Donderdag 19 oktober: 14:00 en 15:30 uur
Vrijdag 20 oktober: 14:00 en 15:30 uur
Zaterdag 21 oktober: 14:00 uur

Locatie: Watermuseum, Archicolourzaal
Adres: Zijpendaalseweg 26-28. 6814 CL Arnhem

Duur: 30 minuten
Entree: € 5,00 (graag met contant geld betalen)
Reserveren via de mail
Reserveren: ppvanderheide@hotmail.com